Designpris nummer 43

Torsdag 10. januar vant vi i Fora Form, sammen med designer Lars Tornøe, designprisen DOGA-merket for vår eksklusive konferansestol Fjell, og med det vår 43. designpris.

DOGA-merket, som tidligere het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter i forbindelse med DOGA-dagen. 

Fjell ble lansert under Stockholm-messen i 2018 og har allerede blitt salgssuksess. ”At en designbedrift fra distriktet kan konkurrere blant de beste med lokalproduserte designmøbler med høyt fokus på miljø, er fantastisk”  sier salgssjef Frode Sporsheim.    

Med 36 Merker for god design, 3 klassiker priser og nå 4 Doga-merker er vi i  Fora Form fremdeles den mest vinnende design bedriften i Norge.  

Det du ikke ser 
For å parafrasere Gertrude Stein: En stol er en stol er en stol. Ikke sant? Nei, tenkte Fora Form og designer Lars Tornøe og laget Fjell, en eksklusiv konferansestol der den virkelige verdien er i det du ikke ser. 

Juryens uttalelse  
Ved første øyekast virker kanskje Fjell som en hvilken som helst eksklusiv konferansestol. Visst har den et svært elegant design og høy materialkvalitet, men det har vi på en måte sett før. Men som med så mye annen god design er de virkelige verdiene skjult for det blotte øye. Den elegante forbindelsen mellom sete og rygg som gjør rengjøring til en drøm samtidig som det gir et stramt og opphøyd inntrykk. Den unike kombinasjonen av trefiner og polyuretan i ryggen og setet som rett og slett må oppleves, ifølge produsenten. Den smarte brakettløsningen som fremhever stolens slanke, men likevel avslappede kontur.    

Også når det gjelder miljøaspektet, stemmer inntrykket av at Fjell er en usedvanlig godt produsert stol. Den har klare holdninger og krav når det gjelder både råvarer og gjenbruk, og tilfredsstiller alle miljøkrav i Norge og Sverige. Dette er en stol rigget for et stort volum, med en gjennomgående høy kvalitet og etisk produksjon, så det er all grunn til å håpe på at den vil bidra til å opprettholde viktige arbeidsplasser i norsk møbelindustri generelt, og i Ørsta spesielt.