Kino/konferansesal med Paragon 755 stoler med wrimatic skriveplater i armlenet.

Fora Form tar sats i kinobransjen

Fora Form har de siste årene fått stadig flere oppdrag innen kinobransjen. – Vi vinner anbudene og har levert en god del prosjekter som kundene er fornøyd med, forteller salgs- og prosjektleder Alf Tore Vierli i en artikkel til Kinomagasinet.no.

Det er innenfor amfibygging og stolleveranser at Fora Form konkurrerer på kino-markedet.

I Norge er det først og fremst Skeie som er hovedkonkurrenten, mener Fora Forms mann i Oslo.

På skrytelisten de siste årene står blant annet disse kinoprosjektene:

• Fosnavåg kulturhus 2014

• Kulturbadet kino, Alstadhaug kommune 2014

• Ullensaker kino 2014

• Krona Kino, Kongsberg – tre saler 2015

Leverer til SF Norges nye kinosal

Og når den markedsledende kinofilmdistributøren SF Norge nå snart skal flytte fra andre og tredje etasje i sine lokaler i Dronningensgate 8 i Oslo sentrum, ned til første etasje, skal det bygges ny kino. Det blir samtidig et showroom for Fora Form, opplyser salgs- og prosjektleder Alf Tore Vierli til KINOMAGASINET.

– Vi tjener ikke penger på det prosjektet, men vi skal bruke kinoen med 24 stoler for å vise hva vi kan tilby. Kinosjefer fra hele landet vil besøke den kinoen og få filmer presentert, og pressen vil også bruke kinoen, sier Vierli.

Ærverdig historie

Kinobransjens fagblad ble nylig invitert til Fora Forms showroom-lokaler i Pilestredet på Bislet i Oslo.

Fora Form het tidligere Møre Møbler. De skiftet navn i 1997. Fabrikken startet allerede 1. februar 1929, da grunderne Jens E. Ekornes og Petter P. Langlo startet med produksjon av kurvmøbler. På 50- og 60-tallet ble fabrikken spesialister på sovesofaer. Og med årene har produktutviklingen fortsatt. Hovedkontoret er fortsatt i Ørsta på Sunnmøre.

I dag er Fora Form en av hovedleverandørene av alle typer kontormøblement, både på selve kontorene, i kontorlandskap, møterom, kantiner m.v. De er mest rettet mot proffmarkedet.

De kom inn på stolmarkedet ved en tilfeldighet, forteller Alf Tore Vierli.

– Vi fikk en forespørsel fra Nationaltheatret, så lagde vi stoler til de for 20 år siden.

Nå tar Fora Form markedsandeler i kinomarkedet. Kinoer, auditorium og kulturhus er et satsingsområde for Fora Form.

Malaysia

– Vi selger stolene med markenavnet Ferco. Det er engelsk, men produksjonen skjer i Malaysia. Kvaliteten derfra er helt enestående, hevder Vierli.

– Og dette er god butikk? 

– Det er meningen at vi skal tjene penger på det! Vi vinner anbud og har levert en god del prosjekter som kundene er fornøyd med. 

– Hva er nøkkelen til suksessen?

– Det er å være tilstede, synlige og følge opp prosjektene. Mange av kundene ser showrommet vårt. Kongsberg var her og så på referanseprosjekter. Når vi banker gjennom et prosjekt vet kunden 100 % hva han får.

– Og det er jo når du setter deg ned i stolen at kinopplevelsen begynner?

– Akkurat. På Kongsberg er salene også i bruk som kurs og konferanselokaler. Der bruker universitetet salene på dagtid, så er det kino på kveldstid. Derfor er det en kinostol med skriveplate til, mens de rene kinoenesalene blir eksklusive. Andre vil bruke kinolokalet til flere ting, så du får større inntekter.  

Alf Tore Vierli fremhever at Fora Form tenker økt levetid og har et miljømessig perspektiv.

Les hele artikkelen i Kinomagasinet.no.

 

 
Alf Tore Vierli er salgs- og prosjektleder i Fora Form. Her inne i showroomet i lokalene i Pilestredet på Bislet i Oslo. Foto: John Berge, KINOMAGASINET ©

Alf Tore Vierli er salgs- og prosjektleder i Fora Form. Her inne i showroomet i lokalene i Pilestredet på Bislet i Oslo. Foto: John Berge, KINOMAGASINET ©

Kino/konferansesal med Paragon 755 stoler med wrimatic skriveplater i armlenet.

Kino/konferansesal med Paragon 755 stoler med wrimatic skriveplater i armlenet.

Teleskoptribune med Plaza-stoler i et flott konserthus.

Teleskoptribune med Plaza-stoler i et flott konserthus.